Over ons (NL)

De Poolse School in Breda werd in 1997 opgericht door mevrouw Mary Eberle-Jaworski, de dochter van Stanisław Jaworski van Warschau, een soldaat van de eerste pantserdivisie van generaal Stanisław Maczek. Tot nu toe zijn in Breda Poolse sporen te zien.

In 2002/2003 vertrok mevrouw Mary Eberle-Jaworski naar Den Haag om de functie van schooldirecteur over te dragen aan de zoon van Maczkowiec, Ada Morenc. De nieuwe raad van bestuur werkte tot 31 december 2013, toen Małgorzata Lubbers-Dąbrowska de voorzitter van de school werd.

Het doel van de school is om de Poolse taal te leren en kennis te maken met de Poolse cultuur en tradities. De lessen zijn toegankelijk voor zowel kinderen die goed Pools spreken als voor kinderen van Poolse afkomst voor wie Pools de tweede taal is (ouders).

Naast de reguliere lessen nemen de kinderen van onze school deel aan verschillende kunst- en theaterwedstrijden. We organiseren ook kerstbijeenkomsten en andere bijeenkomsten / evenementen voor het hele gezin.

De foto is gemaakt aan het einde van het schooljaar 2002/2003. Derde van rechts is mevrouw Mary Eberle-Jaworski, de oprichter van de school.